isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 11:10

Σχόλιο του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα σε δημοσίευμα της «ΡΑΠ -Ανθρώπινη Πόλη»

Τα ερωτήματα της κυβερνητικής παράταξης (ΡΑΠ) μάλλον απευθύνονται  σε λάθος παραλήπτες.

Απαντήσεις οφείλουν να δώσουν στον Πατραϊκό λαό  η κυβέρνηση και οι Υπουργοί της για την μεγάλη καθυστέρηση που προκάλεσαν στην δημοπράτηση των έργων με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα δημόσια έργα. Για την καθυστέρηση σχεδόν 4 χρόνων στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 και για την μη χρηματοδότηση  έργων αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Για τα έργα υποδομής που στερείται η πόλη οφείλουν να απαντήσουν τα στελέχη της ΡΑΠ και του ΣΥΡΙΖΑ που άσκησαν διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια στην ΔΕΥΑΠ.

Επειδή έχουν σκόπιμα ασθενή και επιλεκτική μνήμη, θυμίζουμε για το έργο ύδρευσης του Ρίου ότι δαπανήθηκαν 6 εκατ. ευρώ από Πιτίτσα μέχρι Ρίο, δίκτυο που επί μια δεκαετία περίπου δεν είχε αξιοποιηθεί από καμία Δημοτική Αρχή.

Είναι απορίας άξιο που ο εκπρόσωπος της ΡΑΠ  στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ και η παράταξή του, ισχυρίζονται δημοσίως ότι το έργο αποχέτευσης της παραλιακής ζώνης  δεν περιλαμβάνεται στην Α’ φάση  του ΕΣΠΑ. Εάν δεν επαρκούν οι επανειλημμένες  σχετικές ενημερώσεις  στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ και το Δημοτικό Συμβούλιο ας μελετήσουν  προσεκτικά  και τις δυο αποφάσεις  της Περιφέρειας.

Για ενημέρωση των συμπολιτών μας αναφέρουμε ότι:

-         Στην περιοχή  της Πιτίτσας  κατασκευάζεται  έργο με κονδύλι από τα αποθεματικά της ΔΕΥΑΠ, σε συνεργασία  με τους τοπικούς φορείς  και το Δήμο Αιγίου  προς όφελος των κατοίκων και την αξιοποίηση  του παροπλισμένου δικτύου που υδροδοτεί το Ρίο.

-         Η κατασκευή δικτύων λυμάτων  της παραλιακής ζώνης  και της περιοχής της Πλάζ –Αγ. Παντελεήμονα με αποφάσεις της Περιφέρειας έχουν ενταχθεί στην Α’ φάση  του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) με συνολικό προϋπολογισμό 12.500.000 ευρώ τα οποία αποτελούν μέρος του συνολικού προϋπολογισμού των 55.000.000 ευρώ  για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης  που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ΣΕΣ.

Η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ δρομολογούν και κατασκευάζουν έργα υποδομής, αξιοποιώντας  στο μέγιστο  τα χρηματοδοτικά προγράμματα  ώστε χιλιάδες νοικοκυριά να απαλλαγούν από τους βόθρους και η Πάτρα να αποκτήσει πραγματικά, μετά από πολλές δεκαετίες, σύγχρονες υποδομές.

Κατανοούμε  την αγωνία και το άγχος που αποτυπώνονται  στην επιστολή της ΡΑΠ...

Αυτή η Δημοτική Αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ έχουν τη θέληση, μπορούν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν σημαντικά έργα για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, έργα που δημιουργούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Εξάλλου δεν έχουμε την ίδια πολιτική αφετηρία ούτε εξυπηρετούμε τα ίδια συμφέροντα.

Ο πρόσφατα δημοσιευμένος ισολογισμός της ΔΕΥΑΠ με μειωμένα τα έσοδα λόγω της απαλλαγής 3.000 λαϊκών οικογενειών από τα τέλη ύδρευσης, το αποδεικνύει περίτρανα.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.