isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 00:00

Προκήρυξη θέσης δικηγόρου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του N.1069/1980 ΦΕΚ (A-191)
2. Το άρθρο 14 παρ.2 περ. ιβ Ν. 2190/1994 (ΦΕΚA'28), σε συνδυασμό με το άρθρο 43 παρ.1του Ν.4194/2013 .
3. To άρθρο 13 και 14 του ισχύοντα Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΠ, όπως εγκρίθηκε με την υπ' αριθμ. 29777/24.09.1991 απόφαση του Νομάρχη Αχαΐας (ΦΕΚ 856/τεύχος Β' /18.10.1991) και όπως τροποποιήθηκε με την υπ' αριθμ. 11489/2003 απόφαση του Γεν. Γραμματέα Δυτικής Ελλάδος (ΦΕΚ 1128/ τεύχος Β'/11-08-2003)
4. Το άρθρο 41 παρ.1 του Ν.4325/2015 σε συνδυασμό με την παρ. 3 του άρθρου 2, και τις παρ. παρ. 2 εδ.2, 5,6,7 και 10 του άρθρου 3 της ΠΥΣ 33/2006, για την κίνηση διαδικασιών πρόσληψης έμμισθων δικηγόρων.
5. Το υπ' αριθ. πρωτ. 2828/28-01-2016 έγγραφο της Γεν. Δ/νσης Αποκέντρωσης και Τοπ. Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με το οποίο ανακοινώθηκε η έγκριση πρόσληψης ενός (1) δικηγόρου με έμμισθη εντολή στην ΔΕΥΑΠ.
6.την υπ' αριθ. 218/18-7-2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ αναφορικά με την πρόσληψη ενός (1) Δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής, ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, για τη νομική κάλυψη των Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ.
7. Την υπ' αριθ. πρωτ. 8370Α/2016 Βεβαίωση εγγεγραμμένης πίστωσης της Οικονομικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΠ στον προϋπολογισμό Οικονομικού έτους 2016 στον Κ.Α 60.00.000 με τίτλο «Τακτικές Αποδοχές Προσωπικού», για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης., ενώ για τα επόμενα έτη θα γίνει σχετική πρόβλεψη.
8. Τις αυξημένες ανάγκες της ΔΕΥΑΠ για την υποστήριξη και επικουρία επί των νομικών, δικαστικών και εξωδικαστικών υποθέσεών του.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
α. Την πλήρωση με επιλογή μιας (1) θέσης Δικηγόρου παρ' Εφέταις, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, με πάγια αντιμισθία και σχέση έμμισθης εντολής, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας.
β. Ο Δικηγόρος που θα προσληφθεί, θα καταλάβει κενή οργανική θέση του Γραφείου Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΠ, με αρμοδιότητες, καθήκοντα, υποχρεώσεις και αντικείμενο απασχόλησης , ως εξής:
1.Η νομική εκπροσώπηση της Δ.Ε.Υ.Α.Π ενώπιον όλων γενικά των Δικαστικών και Διοικητικών αρχών και η παράσταση στα Δικαστήρια και στις διάφορες Επιτροπές, ως πληρεξούσιος Δικηγόρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π, μετά από σχετική εντολή.
2.Συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο και το Γενικό Διευθυντή για Νομικά ζητήματα που αφορούν τη Δ.Ε.Υ.Α.Π και γνωμοδότηση στα θέματα που προκύπτουν.
3.Νομική υποστήριξη κατά την κατάρτιση των κάθε είδους συμφωνητικών που συνάπτει η Δ.Ε.Υ.Α.Π.
4.Ενημέρωση των Υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Π επί των διατάξεων της νομοθεσίας και της νομολογίας σε θέματα που τις αφορούν.
5.Επεξεργασία και νομικός έλεγχος των κειμένων των διακηρύξεων, των διαγωνισμών και των εγγράφων της Δ.Ε.Υ.Α.Π.
6.Συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ, σε περίπτωση που υπάρχουν ζητήματα της αρμοδιότητάς του στα οποία το Δ.Σ πρέπει άμεσα να κατατοπιστεί.
Ο Δικηγόρος που θα προσληφθεί, θα αμείβεται με πάγια αντιμισθία, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα Νομοθεσία και θα ασφαλίζεται στον οικείο ασφαλιστικό του φορέα, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ο ενδιαφερόμενος για την άνω θέση πρέπει:
α) να είναι δικηγόρος παρ' Εφέταις, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και να μην υπερβαίνει το 60o έτος της ηλικίας του.
β) να είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής Σχολής της χώρας ή αναγνωρισμένης ισότιμης σχολής της αλλοδαπής.
γ) να έχει επαγγελματική εμπειρία, δικαστηριακή και συμβουλευτική τουλάχιστον δεκαοκτώ (18) έτη.
δ) να έχει γνώση μίας ξένης γλώσσας κατά προτίμηση Αγγλικής.
ε) οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα απ' αυτές, να μην είναι ανυπότακτοι και να μην έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.
ζ) να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη ή υποδικία ή να μην τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση,
η) να μην έχει κώλυμα κατά τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων.
στ) κατά την αξιολόγηση για την επιλογή των υποψηφίων θα ληφθεί υπόψη, μαζί με τα προαναφερθέντα προσόντα, κατόπιν προφορικής συνέντευξης , καταρχήν η εμπειρία του στο χειρισμό υποθέσεων ΔΕΥΑ. Στην συνέχεια θα συνεκτιμηθεί, η προσωπικότητα του υποψηφίου, η επιστημονική του κατάρτιση, η επαγγελματική του πείρα και επάρκεια και τέλος θα συνεκτιμηθεί η γνώση μίας ξένης γλώσσας κατά προτίμηση Αγγλικής και η οικογενειακή του κατάσταση.
Κρίσιμος χρόνος για τον έλεγχο της συνδρομής των πιο πάνω τυπικών προσόντων , είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων.
Β. ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα ημερών (10) ημερών από την επόμενη, της τελευταία δημοσίευσης περίληψης της παρούσας προκήρυξης, σε ημερήσια τοπική εφημερίδα, ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ για την πρόσληψή τους στη Δ.Ε.Υ.Α.Π (Διεύθυνση: Ακτή Δυμαίων αρ, 48) και στη Διοικητική Υπηρεσία (Πρωτόκολλο) της ΔΕΥΑΠ, η οποία πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να συνοδεύεται από τα κάτωθι αναφερόμενα δικαιολογητικά:
Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Φωτοτυπία δύο όψεων Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
γ)Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία ο υποψήφιος θα δηλώνει ότι:
« δεν έχει κώλυμα διορισμού σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4194/2013 «Κώδικας των Δικηγόρων», δεν έχει καταδικαστεί για εγκλήματα που αναφέρονται στο άρθρο 6 του Ν.4194/2013 «Κώδικας των Δικηγόρων», δεν είναι υπόδικος για τα παραπάνω εγκλήματα, δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα και δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση». Η ανωτέρω δήλωση καλύπτει την υποβολή του αντιγράφου του ποινικού μητρώου του συμμετέχοντος στην προκήρυξη , καθώς το αντίγραφο ποινικού μητρώου έχει καταργηθεί με τη υπ' αριθμ. 9362/5-5-2006 Κ.Υ.Α.
δ) Πιστοποιητικό του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, από το οποίο να προκύπτει, ο χρόνος της αρχικής εγγραφής του υποψήφιου στο Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, η ιδιότητα του υποψηφίου, ως δικηγόρου παρ' Εφέταις, στο Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, ότι δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά και ότι δεν κατέχει θέση δικηγόρου αμειβόμενη με παγία αντιμισθία σε νομικό πρόσωπο του δημοσίου τομέα. Ενδιαφερόμενοι δικηγόροι που κατέχουν έμμισθη θέση σε νομικό πρόσωπο του δημοσίου τομέα, μπορούν να εμφανιστούν ως υποψήφιοι, αν συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι εφόσον προσληφθούν θα παραιτηθούν από την άλλη έμμισθη θέση .
ε) Αντίγραφο του βασικού τίτλου σπουδών Νομικής Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Ειδικά οι τίτλοι της αλλοδαπής, θα πρέπει να συνοδεύονται από βεβαίωση ισοτιμίας από τον αρμόδιο προς τούτο φορέα (ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ).
στ) Αντίγραφο τίτλου σπουδών ξένης γλώσσας.
ζ) Βιογραφικό σημείωμα με τα στοιχεία της επιστημονικής και επαγγελματικής δράσης του υποψηφίου, καθώς και τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωσες, πιστοποιητικά κ.λ.π) για την απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών του προσόντων.
η) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, στην οποία ο υποψήφιος θα δηλώνει ότι τα αναφερόμενα στο βιογραφικό του σημείωμα στοιχεία είναι αληθή.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
1. Η επιλογή του δικηγόρου θα γίνει από το Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Π , σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ο.Ε.Υ της Δ.Ε.Υ.Α.Π,
2. Για την πρόσληψη του Δικηγόρου, κατόπιν της προφορικής συνέντευξης, θα συνεκτιμηθεί, καταρχήν η εμπειρία του στο χειρισμό υποθέσεων ΔΕΥΑ. Στην συνέχεια θα συνεκτιμηθεί, η προσωπικότητα του υποψηφίου, η επιστημονική του κατάρτιση, η επαγγελματική του πείρα και επάρκεια και τέλος θα συνεκτιμηθεί η γνώση μίας ξένης γλώσσας κατά προτίμηση Αγγλικής και η οικογενειακή του κατάσταση.
Το Δ.Σ της Δ.Ε.ΥΑ.Π, θα εξετάσει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, θα τους καλέσει σε ατομική συνέντευξη και κρίνοντας με βάση τα προσόντα των υποψηφίων και την ατομική συνέντευξη, θα καταλήξει στην απόφαση της .

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. Η αίτηση επέχει θέση υπευθύνου δηλώσεως του άρθρου 8 του Ν.1599/1986, όπως ισχύει, και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Ειδικότερα, ο υποψήφιος πρέπει να επισυνάπτει στην αίτησή του, όλα τα απαιτούμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά και σε περίπτωση που αυτά δεν προσκομισθούν, τότε ο υποψήφιος τίθεται εκτός διαδικασίας και η αίτησή του απορρίπτεται.
2. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο συστημένος φάκελος αποστολής, ο οποίος, μετά την αποσφράγισή του, επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.

Ε. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
Η παρούσα προκήρυξη να δημοσιευτεί, με επιμέλεια της Δ.Ε.Υ.ΑΠ: α) σε όλες τις ημερήσιες τοπικές εφημερίδες β) στον χώρο ανακοινώσεων της ΔΕΥΑΠ, γ) να αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ε) να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΠ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Π
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.