isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Super User

Super User

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι  την  Πέμπτη  22-10-2020, από 8:00 εως 16:00  λόγω εργασιών αντικατάστασης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης στις εξής περιοχές: Δρεσθενά Bραχνέϊκα Μονοδένδρι Ροΐτικα και στην περιοχή του Μιντιλογλίου από 14:00 έως 21:00.

Παρακαλούμε να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Από την Υπηρεσία μας θα καταβληθεί προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης.

Παρακαλούμε για την κατανόηση των συμπολιτών.

 

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 21-10-2020 από 9:00 έως 15:00 λόγω εργασιών αντικατάστασης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Ζαρουχλεΐκων που περικλείεται από τις οδούς Ανθείας – Βέτσου - Καρπενησιώτου – Αγ. Ιωάννη Πράτσικα.

 

Παρακαλούμε να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Από την Υπηρεσία μας θα καταβληθεί προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης.

 

Παρακαλούμε για την κατανόηση των συμπολιτών.

 

 

 

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 11:34

ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΙΧΝΗ COVID-19

Η ΔΕΥΑΠ σε συνεργασία με τον Διευθυντή του εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών έχει προγραμματίσει δειγματοληψίες σε βάθος χρόνου για την ανίχνευση COVID-19 στα αστικά λύματα της Πάτρας.
Ο έλεγχος των λυμάτων κατά τη θερινή περίοδο ήταν άνευ λόγου καθότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΟΔΥ δεν υπήρχε διασπορά κρουσμάτων στην Πάτρα.
Ανεξάρτητα από κάθε έλεγχο η έξοδος των λυμάτων απολυμαίνεται με χρήση χλωρίου σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.
Επίσης για τη προστασία των εργαζομένων λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και μέσα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.

H Δ.Ε.Υ.Α.Π. κατασκευάζει στα πλαίσια Επιχειρησιακών Προγραμμάτων τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ολοκληρωμένα Έργα επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, σε μεγάλες περιοχές της πόλης. Ειδικότερα :
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014-2020» έχει ενταχθεί η Πράξη «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ» που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και το υποέργο με τίτλο «ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΥΠΟΖΩΝΩΝ Α2.2. ΚΑΙ Α2.3.» το οποίο ολοκληρώθηκε την 21/08/2020.
Στο πλαίσιο του έργου κατασκευάστηκε δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων των υποζωνών α2.2 και α2.3 της περιοχής Μποζαϊτίκων που βρίσκεται στην αρκτική περιοχή της Πάτρας συνολικού μήκους 7.708,74 m αγωγών με 548 ιδιωτικές συνδέσεις και συγκεκριμένα στις περιοχές:
1. Περιοχή «∆ροσιά» περικλειόμενη από τις οδούς Αθηνών, Σκλάβου, Σαμαράκη, Χαράδρου, Αθηνών . Κατασκευάστηκε πλήρες δίκτυο λυμάτων το οποίο καταλήγει στην οδό Αθηνών στο ύψος της οδού Τεύκρου και μετά από την κάθετη διέλευση της Σιδηροδρομικής Γραμμής και της οδού Αχιλλέως, καταλήγει στο υφιστάμενο δίκτυο της οδού Τεύκρου.
2. Περιοχή περικλειόμενη από τις οδούς Αρήτης, Ν.Ε.Ο Πατρών – Αθηνών, ∆ιγενή Ακρίτα, Αθηνών, Αρήτης .Στην οδό Αρήτης έχει κατασκευαστεί από την ΕΥ∆Ε – ΜΕ∆Ε κιβωτιοειδης αγωγός ομβρίων και παράλληλος αγωγός λυμάτων. Στην περιοχή αυτή κατασκευάστηκε πλήρες δίκτυο λυμάτων με αποδέκτη τον ως άνω υφιστάμενο αγωγό λυμάτων της οδού Αρήτης, που κατασκευάστηκε από την ΕΥ∆Ε - ΜΕ∆Ε.
3. Περιοχή περικλειόμενη από τις οδούς Αρήτης, Αχιλλέως, ∆ιγενη Ακρίτα, Ν.Ε.Ο., Ευήνου, Ναυσικάς, Μ. Ανδρόνικου, Τηλεμάχου, ∆ιγενη Ακρίτα, Φιλονοης, Λαοδάμαντος, Πατρόκλου, Αρήτης Κατασκευάστηκε πλήρες δίκτυο λυμάτων επί των διανοιγμένων οδών του σχ. Πόλεως, εκτός των αδιανοικτων τιμημάτων των οδών. Ο βασικός συλλεκτηρας της περιοχής κατασκευάστηκε επί των οδών Πατρόκλου – Φιλονόης – ∆ιγενή Ακρίτα – Ναυσικάς – Ευήνου και καταλήγει στο ήδη κατασκευασμένο αντλιοστάσιο επί της πλατείας Ωκεανιδών, στην συμβολή των οδών Αρήτης και Πατρόκλου.

Κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, παρουσιάστηκε πρόβλημα υδροδότησης, στον συνοικισμό του Αγίου Ιωάννη, στο Άνω Καστρίτσι.
Η ΔΕΥΑΠ παρενέβη άμεσα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα, τροφοδοτώντας τον συγκεκριμένο οικισμό, όταν υπήρχε ανάγκη, από την κεντρική δεξαμενή του Άνω Καστριτσίου.
Αυτό ενόχλησε πρώην στελέχη της Κοινότητας, τα οποία προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, για την έκδοση προσωρινής διαταγής, με σκοπό να μην ολοκληρωθεί το έργο της ΔΕΥΑΠ, προσφυγή που απορρίφθηκε.
Τα γνωστά «ζιζάνια» όμως, συνεχίζουν να διασπείρουν ψευδείς «ειδήσεις», για δήθεν μολυσμένο νερό στα δίκτυα ύδρευσης του Καστριτσίου και ταυτόχρονα στοχοποιούν με ανυπόστατες κατηγορίες, τον Διευθυντή Ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ.
Η ΔΕΥΑΠ, κάνει συχνούς ελέγχους στα εργαστήριά της, για την ποιότητα του νερού όχι μόνο στο Άνω Καστρίτσι, αλλά και στο σύνολο του Δήμου Πατρέων, τα αποτελέσματα των οποίων, δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΠ (https://www.deyap.gr/).
Οι προβοκάτσιες… made USA δεν περνάνε στην Πάτρα.
Τα αποτελέσματα ελέγχου του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών για το νερό του Άνω Καστριτσίου, είναι στη διάθεση του όποιου ενδιαφερόμενου, αποτελούν απόδειξη της αξιοπιστίας της ΔΕΥΑΠ και είναι αποστομωτικά για τους συκοφάντες.

Σελίδα 1 από 173