isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 18:20

Η ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ ΓΙΑ ΤΟ 2021 - ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 2613 – 610210
Πάτρα 14/12/2020
E mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Η Τιμολογιακή Πολιτική της ΔΕΥΑΠ για το 2021, παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρό της, Ανδρέα Παπανικήτα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. και αύριο συζητείται στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων.
Η Δημοτική Αρχή, συνεχίζει την πολιτική της υπέρ του λαού και στο θέμα του νερού, που το θεωρεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ακριβό για το λαό και φθηνό για τους επιχειρηματικούς ομίλους που εμπορεύονται το νερό και τα παράγωγά του.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις επιβάλλουν κανόνες τιμολόγησης του νερού μετατρέποντας πλήρως τις ΔΕΥΑ σε ανταποδοτικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα, έργα ζωτικής σημασίας για τη προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής μας που αφορούν τη κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων και αντιπλημμυρικής προστασίας δεν είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη λαϊκή απαίτηση και το δικαίωμα για φθηνό, ελεγχόμενο ποιοτικά νερό. Στη βάση αυτής της λογικής, επιμένουμε στη θέση μας για τη διαχείριση του φράγματος Πείρου Παράπειρου από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επαναλάβαμε και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι αποτελεί δέσμευση μας ως Δημοτική Αρχή απέναντι στον πατραϊκό λαό, ότι το νερό του φράγματος Πείρου – Παράπειρου πρέπει να έρχεται στο διυλιστήριο δωρεάν, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Ήδη από το καλοκαίρι το νερό έρχεται δωρεάν στο Δήμο μας και με την πλήρωση του φράγματος θα καλυφθούν οι ανάγκες των συνδημοτών μας για καθαρό και υγιεινό νερό δωρεάν.
Είναι αδιανόητο για τους συμπολίτες μας και για την κοινή λογική, όταν έχεις το νερό δωρεάν, να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις οι οποίες να προσπαθούν να επιβάλλουν την πληρωμή του! Χάρη στην πολιτική μας στάση ο πατραϊκός λαός δεν θα το υποστεί.
Η ΔΕΥΑΠ, με την τιμολογιακή της πολιτική, έχει –σε σύγκριση με τους άλλους Δήμους, πανελλαδικά- την μικρότερη τιμή. Τα έργα της ΔΕΥΑΠ είναι πρωτοφανή, στον τομέα της αλλαγής δικτύου ύδρευσης, αφού αυτό που υπάρχει σε πολλές περιοχές είναι σαθρό και προκαλεί τεράστια προβλήματα.
Σε εξέλιξη είναι τα έργα αποχέτευσης. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουν και τα έργα επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού.
Στο πρόγραμμα το επόμενο διάστημα είναι να γίνουν τα παρακάτω έργα:
- Οριστική μελέτη επέκτασης – αναβάθμισης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού Πάτρας.
- Κατασκευή επέκτασης – αναβάθμισης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού Πάτρας.
- Κατασκευή δεξαμενής καθαρού νερού στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού Πάτρας (2ου διυλιστηρίου).
- Οριστική μελέτη κατασκευής νέας δεξαμενής Αλσυλλίου.
- Οριστική μελέτη κατασκευής δικτύου διασύνδεσης Πάτρας, με Δ.Δ. Ρίου.
- Κατασκευή δικτύου διασύνδεσης Πάτρας, με Δ.Δ. Ρίου.
- Αναβάθμιση υπαρχουσών ΕΕΛ Πάτρας (Βιολογικός).
- Β’ φάση επέκτασης ΕΕΛ Πάτρας.
- Κατασκευή δύο μονάδων επεξεργασίας λυμάτων (ένας στο Βορειονανατολικό τμήμα κι ένας στο Νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης), για οικισμούς Δ’ προτεραιότητας.
-Έργα αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Δ’ προτεραιότητας (Τσουκαλέικα, Θεριανό, Καμίνια, Ακταίο, Αραχωβίτικα, Δρέπανο, Ψαθόπυργος, Ροδινή).
- Βασικοί συλλεκτήρες ομβρίων Α’ φάση.
- Κατασκευή δικτύου λυμάτων, Βόρειας, Έξω Αγυιάς.

Παρά την χαμηλή τιμολογιακή πολιτική, η ΔΕΥΑΠ συνεχίζει να παρέχει σε κοινωνικές ομάδες μειωμένο τιμολόγιο όπως: μακροχρόνια άνεργοι, ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% καθώς και προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 67% που βαραίνουν τον υπόχρεο, εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων, στη δομή παροχής συσσιτίου του Δήμου, των δικαιούχων του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του Δήμου Τρίτεκνοι - Πολύτεκνοι και οικογένειες που γειτνιάζουν με το Βιολογικό Καθαρισμό και Ξερόλακκα (όπως καθορίσθηκε με την αρ. 720/7-12-2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Δημοτικά Τέλη και για όσο αυτή ισχύει).

 

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.