isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 12:11

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

H παρακολούθηση της λειτουργίας, o επιχειρησιακός έλεγχος και η αειφόρος ενεργειακή διαχείριση δικτύων ύδρευσης, είναι βασικοί στόχοι του έργου PerManeNt, στο οποίο συμμετέχει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ).
Στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθεί πλατφόρμα ευφυών εφαρμογών, η οποία θα εφαρμοστεί στο εξωτερικό υδραγωγείο της Πάτρας. Με τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων μετρήσεων σε πραγματικό χρόνο από διαφορετικά συστήματα, η πλατφόρμα θα δώσει τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης ανίχνευσης δυσλειτουργιών στις γεωτρήσεις, στα αντλητικά συγκροτήματα, στις δεξαμενές τροφοδοσίας και στους αγωγούς μεγάλης παροχετευτικότητας του υδραγωγείου προσαγωγής, με στόχους: την έγκαιρη λήψη αποφάσεων σε διαχειριστικό επίπεδο, τον προγραμματισμό επισκευών - συντηρήσεων ή/και αντικαταστάσεων, την μείωση της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, και την βελτίωση της ενεργειακής και περιβαλλοντικής διαχείρισης των υφιστάμενων υποδομών βάσει βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προγνώσεων.
Στο PerManeNt συμμετέχουν το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) ως συντονιστής του έργου, το Εργαστήριο Υδραυλικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών, η εταιρεία INTRACOM TELECOM και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ).
Στους τέσσερις πρώτους μήνες η επιστημονική ομάδα του έργου επισκέφτηκε τμήματα του εξωτερικού υδραγωγείου της Πάτρας, αποτύπωσε λεπτομερώς τις υπάρχουσες υποδομές, επέλεξε τις θέσεις ενδιαφέροντος, και καθόρισε τους περιβαλλοντικούς και ενεργειακούς δείκτες παρακολούθησης στο πλαίσιο του έργου.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: T2ΕΔΚ-04177).
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΚΑΠΕ, Τμήμα Περιβάλλοντος & Μεταφορών Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,+302106603289
ΔΕΥΑΠ, Τμήμα Διαχείρισης Νερού Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., +302610366156
Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., +30 2610996594

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.