isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 08:59

Σημαντικά έργα αποχέτευσης που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής 30.000 κατοίκων και προστατεύουν το θαλάσσιο περιβάλλον

Η ΔΕΥΑΠ εκτελεί σημαντικά έργα αποχέτευσης, τα οποία με την ολοκλήρωσή τους μέσα στους επόμενους μήνες, θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής περίπου 30.000  κατοίκων του Δήμου Πατρεών και θα προστατεύσουν το περιβάλλον.

Τα έργα, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 31 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, από κοινού με τον Πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, Ανδρέα Παπανικήτα στις περιοχές Βραχνεϊκων, Μονοδενδρίου, Ροϊτίκων, Μιντλογλίου, Αγίου Παντελεήμονα – Πλάζ και στην παραλιακή ζώνη της Ακτής Δυμαίων, καθώς και τα έργα επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού. Στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Έργου και Έργων Υποδομής, Χρήστος Κορδάς.

Σε όλα τα έργα, παρουσία του γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΠ κ. Καλογερόπουλου και του Διευθυντή Αποχέτευσης κ. Τσάτσου, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με τους επιβλέποντες μηχανικούς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πορεία εξέλιξης τους, τα οφέλη που θα προκύψουν απ’ την περάτωση και λειτουργία τους.

Με την ολοκλήρωση των έργων, θα συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης οι παραπάνω περιοχές και οι περιοχές Αγίου Βασιλείου, Ρίου, Καστελόκαμπου, προστατεύοντας παράλληλα την παραλιακή και θαλάσσια ζώνη του Δήμου.

Μετά την επίσκεψη, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, τόνισε: «Τα έργα αποχέτευσης που εκτελεί η ΔΕΥΑΠ είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Σε λίγο καιρό, όλη η παραλιακή ζώνη θα έχει αποχέτευση, με διπλό όφελος. Πρώτο για τους χιλιάδες κατοίκους που θα λυτρωθούν απ’ το άγχος εκκένωσης των βόθρων και δεύτερο για το περιβάλλον, αφού η θάλασσα θα είναι πεντακάθαρη για να την απολαύσει ο λαός και οι επισκέπτες της πόλης. Και με αυτά τα έργα η πόλη μας αλλάζει μορφή και θα είναι όπως την επιθυμούμε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ανέφερε:

«Συνολικά, πρόκειται για ένα τεράστιο έργο για την πόλη. Οι θάλασσές μας θα είναι καθαρές και προσβάσιμες σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Δήμου. Επίσης, χιλιάδες νοικοκυριά θα απαλλαχθούν απ’ τον βραχνά των βόθρων. Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση μελετών για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης των οικισμών που δεν έχουν, ώστε να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την κατασκευή των έργων και όλος ο Δήμος, να συνδεθεί με τον βιολογικό καθαρισμό.

Αυτή η δημοτική Αρχή αποδεδειγμένα παλεύει με όλες τις  δυνάμεις της, για να ικανοποιήσει λαϊκές ανάγκες και όχι τα μεγάλα συμφέροντα. Σε αυτή την κατεύθυνση εκτελούνται και τα συγκεκριμένα έργα».

Έκθεση εικόνων

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.