isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 13:35

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡ. ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

 

Με την ευκαιρία της 22ας Μαρτίου που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ κ. Χρ. Μπακαλάρος έκανε την πιο κάτω δήλωση:

Με την ελπίδα ότι η αφιέρωση μιας μέρας για το νερό σε παγκόσμια κλίμακα δεν αποτελεί άλλοθι των ενοχών για το νερό και με την επισήμανση ότι αρκεί μια μέρα χωρίς νερό για να χαθεί μία ζωή, χαιρετίζω την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Η επιχείρηση της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι του Διοικητικού Συμβουλίου, μπορώ να πω – χωρίς αυτό να σημαίνει εφησυχασμό ή λύση των προβλημάτων – ότι είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις μεγάλες προκλήσεις που βάζει ο κύκλος νερού για την Πάτρα οι οποίες επιγραμματικά είναι:

·       Η προώθηση λύσης για το ισοζύγιο νερού (διαφορά παρεχόμενης και καταμετρούμενης ποσότητας).

·       Η μακρόπνοη αντιμετώπιση της λειψυδρίας με την προώθηση της χρήσης νερού από Πείρο – Παραπείρο.

·       Ο εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων και αντιλήψεων για τη μεγιστοποίηση των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη.

·       Ελαχιστοποίηση δυσμενών επιπτώσεων στο περιβάλλον ώστε να συμβάλλουμε θετικά, αποφασιστικά στην αειφόρα ανάπτυξη.

Η γεωμορφολογία της περιοχής και τα υδρογεωλογικά χαρακτηριστικά της δυστυχώς ή ευτυχώς προϋπάρχουν των σχεδίων ¨Καποδίστριας¨. Οι όμοροι της Πάτρας δήμοι και οι ΔΕΥΑ τους θα αντιμετωπίσουν θέλοντας και μη το ενδεχόμενο και την ανάγκη ευρέων και βαθέων συνεργασιών στον συνολικό κύκλο του νερού. Στην κατεύθυνση αυτή οι ΔΕΥΑ Πάτρας, Ρίου, Παραλίας και Δήμος Μεσσάτιδας έχουμε προχωρήσει τη συνεργασία για την ενιαία επεξεργασία των λυμάτων. Τα σημερινά πρώτα βήματα πρέπει να οδηγήσουν στην πολύπλευρη συνεργασία και την ανάληψη από κοινού, ολοκληρωμένων δράσεων στο συνολικό κύκλο του νερού (ύδρευση- αποχέτευση- επεξεργασία – επαναχρησιμοποίηση).

Επειδή οι ¨παγκόσμιες ημέρες¨ πρέπει να αποτυπώνουν με ευθύνη την πρόοδο στάθηκα στα ζητήματα αυτά χωρίς να σας κουράσω με χιλιόμετρα νέων δικτύων, εκατομμύρια ευρώ και λοιπές υποσχέσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα συναισθανόμενος ακριβώς ότι τα σύνορα και οι φράχτες στέκονται δύσκολα στο νερό ενώ το καράβι της συνεργασίας και της λογικής μπορεί να πλέει στο πολύτιμο και λιγοστό νερό μας, με ασφάλεια για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.