isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 07:55

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Προμηθεια Χημικών Υπηρεσιών

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ»

 

1. Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ποιες οι απαιτήσεις για την εγγύηση συμμετοχής στην περίπτωση κοινής προσφοράς από ένωση παρόχων;

Η απάντηση στο ερώτημα προκύπτει από το Άρθρο 8 παράγραφος 3 της διακήρυξης:

«Όταν συμμετέχουν ενώσεις παρόχων που υποβάλουν κοινή προσφορά όλα τα ως άνω δικαιολογητικά για κάθε πάροχο που συμμετέχει στην ένωση.»

 

2. Το κριτήριο των περισσοτέρων διαπιστευμένων δοκιμών που αναφέρεται στις τεχνικές προδιαγραφές υπερισχύει του κριτηρίου της οικονομικότερης προσφοράς που αναφέρεται στη διακήρυξη;

(βλέπε σελ 6 της Μελέτης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ)

«Το εργαστήριο που θα αναλάβει την πραγματοποίηση των παραπάνω δοκιμών θα πρέπει να είναι διαπιστευμένο κατά ΕΝ 17025 ,για όλες τις ζητούμενες παραμέτρους, από το ΕΣΥΔ (Όπως φαίνεται στο παράρτημα Α της μελέτης ).Η ανάλυση των παραμέτρων θα γίνεται βάσει των προδιαγραφών που ορίζονται στο Παράρτημα Ι της προαναφερθείσας ΚΥΑ.

Το εργαστήριο που θα αναλάβει την πραγματοποίηση των παραπάνω δοκιμών θα πρέπει να είναι διαπιστευμένο κατά ΕΝ 17025 από το ΕΣΥΔ   και για  την δειγματοληψία.

Αν  δεν βρεθεί εργαστήριο που να πληροί τις προϋποθέσεις αυτές  για το συνολο των αιτούμενων δοκιμών, θα επιλεγεί το εργαστήριο που  είναι διαπιστευμένο για τον μεγαλύτερο αριθμό δοκιμών. Σε περίπτωση που καποια εργαστήρια  είναι διαπιστευμένα για τον ίδιο αριθμό δοκιμών θα επιλεγεί αυτό που έχει δώσει την οικονομικότερη προσφορά.»

Η διαπίστευση των δοκιμών κατά EN17025 συνιστά δείκτη της τεχνικής επάρκειας εκτέλεσης της κάθε δοκιμής.  Το εργαστήριο ή η ένωση που θα έχει το σύνολο Ν των απαιτούμενων δοκιμών διαπιστευμένες, έχει την βέλτιστη τεχνική επάρκεια.  Μεταξύ των διαγωνιζομένων που έχουν πλήρη τεχνική επάρκεια θα επιλέγει η οικονομικότερη προσφορά.  Ενδέχεται κανένα εργαστήριο ή ένωση να μην έχει το σύνολο των Ν διαπιστεύσεων.  Στην περίπτωση αυτή επιλέγονται να διαγωνιστούν με βάση την οικονομική προσφορά τα εργαστήρια ή οι ενώσεις με τη μεγαλύτερη διαθέσιμη τεχνική επάρκεια (ίδιος αριθμός διαπιστευμένων παραμέτρων < Ν). 

Παράδειγμα 1: Ένα μόνο εργαστήριο έχει το σύνολο Ν των παραμέτρων διαπιστευμένες.  Ανοίγεται μόνο η δική του οικονομική προσφορά.

Παράδειγμα 2: 3 μόνο εργαστήρια έχουν το σύνολο Ν των παραμέτρων διαπιστευμένες.  Ανοίγεται μόνο η δική τους οικονομική προσφορά και αναδεικνύεται ανάδοχος αυτός με τη χαμηλότερη οικονομική προσφορά.

Παράδειγμα 3: Ένα μόνο εργαστήριο έχει Ν-3 εκ των παραμέτρων διαπιστευμένες και κανένα το σύνολο Ν.  Ανοίγεται μόνο η δική του οικονομική προσφορά.

Παράδειγμα 4: 2 μόνο εργαστήρια έχουν Ν-3 εκ των παραμέτρων διαπιστευμένες και κανένα το σύνολο Ν.  Ανοίγεται μόνο η δική τους οικονομική προσφορά και αναδεικνύεται  ανάδοχος αυτός με τη χαμηλότερη οικονομική προσφορά.

3. Παρακαλούμε να μας αποστείλετε το έντυπο της υπηρεσίας για την υποβολή της οικονομικής προσφοράς.

Ευρίσκεται στο αρχείο «meleth xhmikwn  yphresiwn 2013 …pdf»

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.