isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 14:06

Αυτές είναι οι διατηρητέες βρύσες που τοποθετούνται σε 25 σημεία της Πάτρας

Διατηρητέα βρύση στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης Διατηρητέα βρύση στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης

 

Παραδόθηκε σήμερα σε λειτουργία, από τη Δ.Ε.Υ.Α.Π., παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, της Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Π., Ανδρέα Παπανικήτα και του Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Π., Παντελή Βακάλογλου, διατηρητέα βρύση στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης (Βρωμολάγκαδο).

Ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π. είπε ότι η βρύση, γαλλικής κατασκευής που χρονολογείται από τις αρχές του περασμένου αιώνα, αποτελούσε τμήμα δικτύου υδροδότησης της πόλης, καθώς παρόμοιες βρύσες είχαν τοποθετηθεί ανά 3- 4 τετράγωνα.

Οι κάτοικοι της συνοικίας που διέσωσαν τη βρύση, την εμπιστεύτηκαν στις Υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Π., που τώρα τους την επιστρέφουν λειτουργική.

Το επόμενο διάστημα, χρησιμοποιώντας ως πρότυπο την διασωθέντα βρύση, θα κατασκευαστούν νέες βρύσες που θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους.

Η πρωτοβουλία αυτή της Δ.Ε.Υ.Α.Π. θα προσφέρει πρόσβαση σε πόσιμο νερό στους περαστικούς και θα μειώσει τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Δήμαρχος, Κ. Πελετίδης, μιλώντας με τους κατοίκους ανέφερε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Π. έχει φροντίσει να αναπαράγει το σχέδιο της συγκεκριμένης βρύσης ώστε να τοποθετήσει κι άλλες βρύσες σε σημεία της πόλης.

 

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.