isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 10:54

Περαιώθηκε το υποέργο με τίτλο «ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΥΠΟΖΩΝΩΝ Α2.2. ΚΑΙ Α2.3.»

H Δ.Ε.Υ.Α.Π. κατασκευάζει στα πλαίσια Επιχειρησιακών Προγραμμάτων τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ολοκληρωμένα Έργα επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, σε μεγάλες περιοχές της πόλης. Ειδικότερα :
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014-2020» έχει ενταχθεί η Πράξη «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ» που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και το υποέργο με τίτλο «ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΥΠΟΖΩΝΩΝ Α2.2. ΚΑΙ Α2.3.» το οποίο ολοκληρώθηκε την 21/08/2020.
Στο πλαίσιο του έργου κατασκευάστηκε δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων των υποζωνών α2.2 και α2.3 της περιοχής Μποζαϊτίκων που βρίσκεται στην αρκτική περιοχή της Πάτρας συνολικού μήκους 7.708,74 m αγωγών με 548 ιδιωτικές συνδέσεις και συγκεκριμένα στις περιοχές:
1. Περιοχή «∆ροσιά» περικλειόμενη από τις οδούς Αθηνών, Σκλάβου, Σαμαράκη, Χαράδρου, Αθηνών . Κατασκευάστηκε πλήρες δίκτυο λυμάτων το οποίο καταλήγει στην οδό Αθηνών στο ύψος της οδού Τεύκρου και μετά από την κάθετη διέλευση της Σιδηροδρομικής Γραμμής και της οδού Αχιλλέως, καταλήγει στο υφιστάμενο δίκτυο της οδού Τεύκρου.
2. Περιοχή περικλειόμενη από τις οδούς Αρήτης, Ν.Ε.Ο Πατρών – Αθηνών, ∆ιγενή Ακρίτα, Αθηνών, Αρήτης .Στην οδό Αρήτης έχει κατασκευαστεί από την ΕΥ∆Ε – ΜΕ∆Ε κιβωτιοειδης αγωγός ομβρίων και παράλληλος αγωγός λυμάτων. Στην περιοχή αυτή κατασκευάστηκε πλήρες δίκτυο λυμάτων με αποδέκτη τον ως άνω υφιστάμενο αγωγό λυμάτων της οδού Αρήτης, που κατασκευάστηκε από την ΕΥ∆Ε - ΜΕ∆Ε.
3. Περιοχή περικλειόμενη από τις οδούς Αρήτης, Αχιλλέως, ∆ιγενη Ακρίτα, Ν.Ε.Ο., Ευήνου, Ναυσικάς, Μ. Ανδρόνικου, Τηλεμάχου, ∆ιγενη Ακρίτα, Φιλονοης, Λαοδάμαντος, Πατρόκλου, Αρήτης Κατασκευάστηκε πλήρες δίκτυο λυμάτων επί των διανοιγμένων οδών του σχ. Πόλεως, εκτός των αδιανοικτων τιμημάτων των οδών. Ο βασικός συλλεκτηρας της περιοχής κατασκευάστηκε επί των οδών Πατρόκλου – Φιλονόης – ∆ιγενή Ακρίτα – Ναυσικάς – Ευήνου και καταλήγει στο ήδη κατασκευασμένο αντλιοστάσιο επί της πλατείας Ωκεανιδών, στην συμβολή των οδών Αρήτης και Πατρόκλου.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.