isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ κ. ΑΝΤ. ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Αντώνης Κότσαλης με υπηρεσιακά στελέχη της δημοτικής επιχείρησης είχε σειρά επαφών στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την προώθηση και επίλυση θεμάτων αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΠ .
• Στο Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με ανώτατα στελέχη του Υπουργείου, διερευνήθηκε η πορεία ελέγχου και θεώρησης της μελέτης Αποχέτευσης λυμάτων οικισμών (αφορά την Παραλία, Ροϊτικα, Βραχέιικα, Μιντιλόγλι, Δεμένικα, Οβρυά κ.λ.π) κ επέκταση εγκαταστάσεως επεξεργασίας λυμάτων. Το έργο αυτό, έχει προϋπολογισμό 18.000.000 € και 10.000.000 € αντίστοιχα και είναι ήδη ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Μετά τη θεώρηση της μελέτης, θα ακολουθήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου.
• Από το ΕΠΠΕΡΑΑ θα υπογραφεί η έγκριση υπογραφής σύμβασης για το έργο Τηλεδιοίκησης και Τηλεδιαχείρησης του δικτύου Ύδρευσης για έλεγχο των διαρροών και ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες να ηγηθεί ο ανάδοχος του έργου για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.500.000€ και θα βοηθήσει καθοριστικά στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος που εκτός από των άλλων θα συμβάλει και στην μείωση του λειτουργικού κόστους της ΔΕΥΑΠ.
• Στο Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εξετάστηκε σε σύσκεψη με το Υπουργείο Αθλητισμού κ. Ανδριανό το ζήτημα της οφειλής του ΠΕΑΚ προς την ΔΕΥΑΠ. Ο κ. Ανδριανός δεσμεύτηκε για την προσωπική του παρέμβαση με στόχο των χρεών του ΠΕΑΚ προς την ΔΕΥΑΠ.
Η πιο πάνω ενεργεία έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, με στόχο την εξόφληση απαιτήσεων από φορείς του Δημόσιου προς την ΔΕΥΑΠ γεγονός που συμβάλει στην άσκηση της κοινωνικής πολίτικης της ΔΕΥΑΠ προς τις ειδικές κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού που σε μια περίοδο κρίσης σαν αυτή που διανύουμε αντιμετωπίζουν οξυμένα κοινωνικά προβλήματα.
Για τα ανώτερα θέματα ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Αντώνης Κότσαλης ενημέρωσε αναλυτικά τον δήμαρχο Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη και τον πρώην δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ. Γ. Δημαρά.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.